Μενού Κλείσιμο

Η ειδικότητα “Β. Βρεφονηπιοκόμων -Δ1” στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ “Η Γελαστή Πολιτεία”

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 οι καταρτιζόμενες της ειδικότητας “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων” του τμήματος Δ1 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΔΑΠμεΑ «Η Γελαστή Πολιτεία» του Δήμου Αγρινίου, στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος “Πρακτική Άσκηση” με τις εκπαιδεύτριες Κελεπούρη Βασιλική και Ξυθάλη Γεωργία.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι καταρτιζόμενες το συγκεκριμένο χώρο τόσο σε θεραπευτικό επίπεδο όσο και ως δημιουργικό χώρο απασχόλησης Αμεα.Οι σπουδάστριες ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους για το έργο και τις δράσεις τους, ήρθαν πιο κοντά με άτομα με αναπηρία και έδωσαν χαρά και ζεστασιά προσφέροντάς τους χειροποίητες λαμπάδες που ίδιες δημιούργησαν.

Επίσης έγινε παρουσίαση ενός εκπαιδευτικού και διαδραστικού παραμυθιού συναισθηματικής και κοινωνικής αγωγής από το παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Ευαγγελίας Πρέζα με τίτλο «Αρκουδάκια Συναισθήματα στην Παραμυθοχώρα» με τη βοήθεια γιγαντόκουκλας  ενσυναίσθησης.
Τέλος οι καταρτιζόμενες πραγματοποίησαν μαζί με τα παιδιά πασχαλινή κατασκευή. Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους και το προσωπικό του ΚΔΑΠμεΑ  για την εγκάρδια φιλοξενία τους καθώς και τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκαρτσάρη για την τιμή που μας έκανε να παρευρίσκεται μαζί μας και τις σπουδάστριες για την πολύτιμη συνεργασία τους!!!