Μενού Κλείσιμο

Πρόγραμμα Erasmus KA102

Τον Φεβρουάριο του 2020, έπειτα από την έγκριση και την επίτευξη πολύ υψηλής βαθμολογίας που λάβαμε στην αξιολόγηση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, υλοποιήσαμε πρόγραμμα Eramus+ KA102 Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα της Κινητικότητας Προσωπικού και Σπουδαστών. Το πρόγραμμα είχε τίτλο: Νέες Τάσεις στην Επαγγελματική Κατάρτιση (New Trends in Vocational Education) και συμμετείχαν σε αυτό συνολικά 26 σπουδαστές και 2 εκπαιδευτές από τα τμήματα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και Web Design του ΙΕΚ. Ο οργανισμός υποδοχής ήταν ο Athena Study ant Training srl με έδρα το Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Το πρόγραμμα ήταν διάρκειας δύο εβδομάδων κατά τις οποίες οι σπουδαστές και των δύο τμημάτων επισκέφθηκαν δομές ανάλογα με τις ειδικότητές τους, ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα κατάρτισης της χώρας υποδοχής και έκαναν πρακτική εξάσκηση στους τομείς των ενδιαφερόντων τους. Οι Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων επισκέφθηκαν πρότυπες μονάδες Προσχολικής Αγωγής (Montessori Institute and Montessori School of Bucharest, Verita Kindergarten School, International Kindergarten and Nursery School, Ioanid Preschool Bucharest,  Children clinical Hospital ms Curie) και μονάδες Ειδικής Αγωγής, ενώ έλαβαν μέρος σε σεμινάρια με θέματα όπως αυτό για τη Συναισθηματική  Νοημοσύνη κ.α. Αντίστοιχα οι σπουδαστές του Web Design, παρακολούθησαν ολοκληρωμένο σεμινάριο δημιουργίας εμπορικών ιστοσελίδων και επισκέφθηκαν επιχειρήσεις αντίστοιχων αντικειμένων.

Εκτός από την πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισαν σε επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο,  δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους σπουδαστές/τριες να γνωρίσουν την πόλη του Βουκουρεστίου με επισκέψεις σε σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος αλλά και άλλων φημισμένων περιοχών της χώρας όπως το Bran και το Brasov.

Ηταν μια επιτυχημένη δράση του ΙΕΚ και μια ξεχωριστή εμπειρία για τους/τις σπουδαστές/τριες, οι οποίοι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και έδωσαν πολύ υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση του προγράμματος! Ακολούθως, το κίνητρο για την επανάληψη ανάλογων προγραμμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *