Μενού Κλείσιμο

Η ειδικότητα “Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας” στην εταιρεία “Ecoenergy Δ. Τόλης”

Τη Δευτέρα 3/6/2024  οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας “ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ” πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε ένα έργο της Εταιρείας “ECOENERGY Δ. ΤΟΛΗ” σε ιδιωτική 2ώροφη Οικία στον Αγ. Κωνσταντίνο και στην συνέχεια επίσκεψη στα γραφεία της Εταιρείας στο κέντρο του Αγρινίου, Ηρώων Πολυτεχνείου 10 – πλατεία Χατζοπούλου, στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος “ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)”, Δ΄ Εξάμηνο  συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους κ. Μπολιάρη Προκόπη.
Ο εκπρόσωπος και Ιδρυτής της επιχείρησης κ. Δημήτρης Τόλης με πολύ όρεξη και ενθουσιασμό υποδέχθηκε το εν λόγω τμήμα επιτόπου σε Αυτόνομο Φ/Β Σύστημα σε 2ώροφη Κατοικία στον Αγ. Κωνσταντίνο  και μας έκανε διεξοδική και εμπεριστατωμένη ανάλυση του Φ/Β Συστήματος.    

Οι καταρτιζόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, ανταποκρίθηκαν πλήρως στην ανάλυση και περιγραφή του κου Τόλη, και μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο ερωτοαπαντήσεων  δημιουργήθηκε ένα θετικό και δημιουργικό κλίμα.

Είδαμε από κοντά δύο μεγάλες συστοιχίες Φ/Β panels με διαφορετικό προσανατολισμό στην ταράτσα της πολυκατοικίας, αναλύθηκαν οι παράμετροι τοποθέτησης και προσανατολισμού, δόθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες για τα panels (data sheets: KVA, KW) και επίσης είδαμε τα υπόλοιπα εξίσου σημαντικά παρελκόμενα της Φ/Β Εγκατάστασης, δηλαδή τις μπαταρίες, τους inverters, τους αντίστοιχους ηλεκτρικούς πίνακες αλλά και την καλωδίωση.

Αναλύθηκε και εξηγήθηκε επίσης το Net Metering (ενεργειακός συμψηφισμός) και πως και πότε η εγκατάσταση από αυτόνομη γίνεται διασυνδεδεμένη με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Στην συνέχεια μεταβήκαμε στα γραφεία της επιχείρησης στο κέντρο της πόλης και εκεί ο Κος Τόλης μας έκανε συνοπτική περιγραφή μεγάλων Φ/Β έργων που έχει διεκπεραιώσει η επιχείρηση και μας έκανε και μία επίδειξη τηλεελέγχου των έργων μέσα από Ηλεκτρονικό Υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο (real time).  

Πολλές πληροφορίες για τα έργα στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία του Κου Τόλη μπορούμε να δούμε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης: ECOENERGY Δ. ΤΟΛΗΣ
Ευχαριστούμε θερμά τον Κο Δημήτρη Τόλη για την άριστη φιλοξενία του τόσο στο επιτόπιο έργο όσο και στα γραφεία της Εταιρείας  αλλά και για την απρόσκοπτη και υπομονετική  ομιλία του να μας πει και εξηγήσει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα και κυρίως τεχνικά πράγματα που αφορούν τους καταρτιζόμενους στον χώρο των Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.   

Να Ευχαριστήσουμε επίσης τους καταρτιζόμενους και τον εκπαιδευτή τους που ανταποκρίθηκαν ενεργά με απορίες για την συνεργασία τους.