Μενού Κλείσιμο

Υποβολή Αίτησης και Διαδικασίες Χορήγησης Στεγαστικού Επιδόματος καταρτιζόμενων Σ.Α.Ε.Κ. εκπαιδευτικού έτους 2022-2023

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος που αφορά στη “Χορήγηση στεγαστικού επιδόματος καταρτιζόμενων Δημοσίων Σ.Α.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις  αφορούν στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023 και θα υποβάλλονται

από τις 20-06-2024 έως και τις 05-07-2024,

στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα στον σύνδεσμο https://stegastiko.minedu.gov.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο καταρτιζόμενος για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι εγγεγραμμένος στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κατάρτισης των Σ.Α.Ε.Κ. (ΠΗΓΑΣΟΣ) και κάτοχος Α.Μ.Κ.Α., κάτοχος Α.Φ.Μ και φορολογικός κάτοικος Ελλάδας. Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του καταρτιζόμενου και όχι των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Άρθρο 4 και το Παράρτημα Α΄ της Υπ. Αριθμ. K5/104224/ 29-08- 2022 (Β΄4634/2022) όπως ισχύει. Παρακαλούνται οι αιτούντες να ανατρέχουν στο εγχειρίδιο χρήσης το οποίο είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής και να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες.

Προσοχή: Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής, θα πρέπει η αίτηση να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης, σε κάθε άλλη περίπτωση η αίτηση δεν θεωρείται υποβεβλημένη.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της υποβεβλημένης (πρωτοκολλημένης) αίτησης από τη Σ.Α.Ε.Κ. ο αιτών θα πρέπει να προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που εκκρεμούν σύμφωνα με τη σελίδα προεπισκόπησης, μαζί με την εκτύπωση της αίτησής του, εντός της ορισθείσας προθεσμίας. Η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών ορίζεται η 12-07-2024.
Αιτήσεις για τις οποίες δεν προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δεν θα αξιολογηθούν.

Η Εγκύκλιος εδώ