Μενού Κλείσιμο

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ – Γ1 Εξαμήνου στη 2η ΕΚΘΕΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας του ΔΙΕΚ Αγρινίου «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων» – Γ΄ Εξαμήνου, την Παρασκευή  20/10/2023, στα πλαίσια του μαθήματος «Ιστορία Τέχνης», επισκέφτηκαν με την εκπαιδεύτριά τους κα. Κατσαρού Αλεξάνδρα την  2η Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών, που έλαβε χώρα στην Παλαιά Δημοτική Αγορά του Αγρινίου.
Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά έργα γνωστών και καταξιωμένων Αιτωλοακαρνάνων ζωγράφων όπως Σταθόπουλο, Κρέτση, Χατζηδέλιο και πολλούς ακόμη, περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς.
Γνώρισαν τις επιρροές από τα διάφορα ευρωπαϊκά ρεύματα και ενημερώθηκαν σχετικά, από τον καλλιτέχνη κ. Χατζηδέλιο Αριστοτέλη αλλά και την κα. Κωνσταντίνα Βασιλείου υπεύθυνη για τα καλλιτεχνικά.
Οι επιρροές αυτές, θα αποτελέσουν μια πολύ καλή αφόρμηση και ένα θέμα το οποίο θα αναπτυχθεί διεξοδικά κατά τη διάρκεια του εξαμήνου σπουδών όπου θα συζητηθούν στο μάθημα ιστορίας της τέχνης τα Ευρωπαϊκά κινήματα από το 17ο αιώνα και εξής. Οι καταρτιζόμενοι αποχώρησαν γεμάτοι από θετικά συναισθήματα που προκαλεί πάντα η ενασχόληση με τις καλές τέχνες.