Μενού Κλείσιμο

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ειδικότητας “Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας Γ1” στην Τ.Ο.Μ.Υ.

Την Πέμπτη 18-1-2024 οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας “Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας” με τους εκπαιδευτές τους κα. Παναγιώτα Βάτσιου και κα. Βασιλική Ράπτη, επισκέφτηκαν την Διεπιστημονική Ομάδα της  1η Τ.Ο.Μ.Υ Αγρινίου όπου ενημερώθηκαν από τον κ. Λιάβα Φώτιο (Γενικό Ιατρό), Χαλιμούρδα Ισμήνη (Νοσηλεύτρια) και κα. Παυλίδη Αλεξάνδρα (Επισκέπτρια Υγείας), σχετικά με τη Λειτουργία και τον Ρόλο των Επαγγελματιών Υγείας της ΤΟΜΥ.

Σκοπός του δράσης ήταν η ενημέρωση των σπουδαστών για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την πρόληψη και την προαγωγή υγείας του πληθυσμού ευθύνης και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και τις παροχές της υπηρεσίας.

Αναπτύχθηκαν θέματα υγείας που αφορούν τον ενήλικο πληθυσμό και πιο συγκεκριμένα:

1.       Χρόνια προβλήματα υγείας και συμπλήρωση ιατρικού φακέλου σε σχέση με το ιστορικό του ασθενούς.

2.       Επείγουσες ιατρικές καταστάσεις.

3.       Προληπτικός έλεγχος.

4.       Ενημέρωση για τα οφέλη μιας σωστής στάσης ζωής και αποφυγής επιβλαβών συνηθειών.

5.       Ενημέρωση και προσπάθεια προάσπισης της υγείας του πληθυσμού.

6.       Συνεργασία εντός της δομής με τους επαγγελματίες υγείας.

Τέλος, όλα όσα αναφέρθηκαν αποτέλεσαν ερέθισμα για να ακολουθήσει διαδικασία ερωταποκρίσεων μεταξύ των μελών της Διεπιστημονικής Ομάδας και των σπουδαστών.

Με την ευκαιρία της υλοποίησης της δράσης επιθυμούμε να εκφράσουμε προς την Διεπιστημονική Ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Αγρινίου τις θερμές ευχαριστίες μας που επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας φιλοξένησαν στο χώρο τους, και προσδοκούμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον.