Στις 7-5-2025, το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης επισκέφθηκε τον Προυσό και τον φυσικό αλλαντοποιό, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για την τεχνοτροπία παρασκευής αλλαντικών, η οποία ήρθε από την Ιταλία στην περιοχή της Ευρυτανίας, όχι για κερδοσκοπικούς σκοπούς, αλλά για την ανάδειξη του τόπου.
Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Κεφαλόβρυσο, 2 χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, και την ιχθυοκαλλιέργεια πέστροφας, όπου μας μίλησαν για τη ζωή της πέστροφας και την προσοχή που απαιτείται για την άριστη υγεία του ψαριού, καθώς και για τις πιθανές επικινδυνότητες.